ЗМІ пишуть про зміни у військовому командуванні ЗСУ – Міноборони відреагувало

Нещодавно американський журнал Newsweek написав про нібито розбіжності серед військового керівництва України щодо стратегії контрнаступу і можливість змін у командуванні.

Міноборони України заявило, що це наративи російської пропаганди, передає Gazeta.ua.

“Між військовим та політичним керівництвом країни існує прямий зв’язок. Його завдання ухвалення рішень у динамічних умовах військової ситуації, що склалася. Довіра до військового командування є важливою передумовою перемоги. Розмови про “внутрішні розбіжності” російська пропаганда, яку наполегливо просувають ворожі медіаресурси”, наголосили у відомстві, відмовившись коментувати “вкиди” від так званих джерел видання.

У матеріалі Newsweek сказано, що дехто нібито хоче закріпити обмежені успіхи Києва й підготуватися до осінньо-зимового російського наступу. Водночас військові на чолі з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним хочуть рухатися далі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт сказав, коли чекати результатів контрнаступу ЗСУ

Журналісти посилаються у статті на анонімне “близьке до українського уряду джерело”. Нарікаючи на повільний наступ, вони стверджують, що це начебто активізувало “стратегічні дебати на найвищому рівні”.

“В Офісі президента з’явилися ті, хто налаштований проти військового командування. На запитання, чи можуть результати бойових дій пришвидшити зміни в українському військовому командуванні, неназваний співрозмовник відповів, що не чув нічого конкретного, але може припустити щось подібне”, пише Newsweek.

Українські військові 15 серпня вдало контратакували у Луганській та Запорізькій областях. Операції були проведені як мінімум на трьох ділянках фронту. ЗСУ вдалося просунутися на Луганщині та західній частині Запорізької області, повідомили аналітики ISW.