Вірний догляд за м’якими меблями

Придбання дивана це лише початок шляху до затишку і комфорту у вашому домі. Щоб ваші нові м’які меблі завжди радували вас своєю красою важливо вміти належним чином за ними доглядати. Вибір дивана може бути цікавим пригодою чи складним завданням, але коли ви зробили свій вибір, важливо знати основи догляду за ним, щоб він прослужив вам якнайдовше.

Так, під час придбання дивана важливо чітко уявляти, як доглядати за обраною моделлю. Якщо ви не бажаєте самостійно досліджувати всі ці деталі, продавці в меблевих магазинах обов’язково нададуть вам консультацію щодо догляду за обраним виробом.

Ось деякі поради, які будуть вам корисні в догляді за меблями. Отже…

Як правильно чистити диван чи крісло?

Деякі меблі можна легко та просто очистити за допомогою звичайної води, тоді як для інших може знадобитися використання спеціальних засобів. Деякі люди плутаються у великому асортименті миючих засобів, призначених для чищення оббивки диванів. Інші можуть не надто дбати про це, вважаючи, що будь-який чистячий засіб підійде. Але потрібно розуміти що будь-яка модель м’яких меблів потребує індивідуального підходу при виборі засобів та методів чистки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генеральне прибирання квартири: з чого почати і чим закінчити

Які види чистки бувають?

Оббивка диванів та крісел підлягає наступним видам чищення:

1. Професійна хімчистка дивана. Це обробка оббивки безпосередньо на дивані спеціальними органічними засобами з подальшою механічною обробкою матеріалу. Засоби такого типу відмінно видаляють пил, бруд та старі плями.

2. Вологе прання відстібних чохлів. Тканину оббивки можна прати як у холодній воді, так і в гарячій чи теплій (з дотриманням рекомендацій виробника).

3. Самостійна чистка миючими засобами з супермаркету. Це дуже ризикований спосіб так як ви ризикуєте зіпсувати тканину.

Професійна чистка сприяє подальшому захисту тканини від проникнення бруду. Тканини оббивки погано реагують на швидке сушіння або сушіння на сонці, тому бажано щоб вони просихали в кімнатних умовах на протязі декількох годин.

Якщо ви стали жертвою випадковості і на вашому дивані тепер “присутні” плями, важливо знати, як від них швидко позбутися.

Плями можна класифікувати на три категорії:

– жирні плями видаляються спеціальними плямовивідниками на основі розчинників

– рідкі плями видаляються за допомогою легколужних засобів.

– плями біологічного походження – видаляються за допомогою плямовивідників на основі перекису водню.

Пам’ятайте! Плями слід виводити якнайшвидше після їх виникнення. Щоб уникнути розводів від миючих засобів, наносьте їх “від контурів до центру”.

І головне! Гарний диван це велика витрата і не слід економити на догляді за ним. Він прослужить вам набагато довше при правильному догляді та дотриманні всіх рекомендацій виробника.

Якщо ваші меблі із натурального дерева довго перебувають в умовах підвищеної вологості, на них може з’явитися пліснява та грибок. Адже дерево ‒ сприятливе природне середовище для розвитку плісняви. Позбутися її потрібно якнайшвидше. Як це зробити доступними та безпечними для здоров’я способами, пише Gazeta.ua.