Росія активно застосовує ДРГ на Чернігівщині та Сумщині ‒ прикордонники

Нині на кордоні з Білоруссю немає ворожих диверсійно-розвідувальних груп.

Однак, їх фіксують на кордоні з Росією у Сумській та Чернігівській областях. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України полковник Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

За його словами, ворог намагається використовувати ДРГ. Особливо активні вони на кордоні з Сумською областю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко заявив, що “пожартував” про “вагнерівців” у Польщі

“Також фіксувалися спроби використання ДРГ на Чернігівщині. Вони заходять на територію України, в першу чергу, звісно, для того, щоб виявити позиції Сил оборони України, але також і для проведення різних атак, які направлені, на жаль, у тому числі й на мирних людей. Це на додачу до тих обстрілів, які щоденно ворог на цьому напрямку здійснює по території України”, ‒ сказав Демченко.

Він також додав, що з початку серпня прикордонні наряди зафіксували близько 500 обстрілів України, які ворог здійснює зі своєї території, використовуючи різноманітне озброєння.

Українські прикордонники наприкінці липня відбили чергову спробу диверсійно-розвідувальної групи росіян зайти у Сумську область. Основне завдання російських диверсантів у першу чергу виявити розташування Сил оборони.

По таких групах українські захисники, зокрема прикордонники, підрозділи ЗСУ та Національної гвардії, відразу відкривають вогонь, як тільки їх виявляють.