Нібито на фронті: російське Міноборони показало нове відео з Шойгу

Російське командування всіляко намагається показати, що вище керівництво Збройних сил РФ безпосередньо керує бойовими діями в Україні.

Зокрема, Міноборони Росії 4 серпня опублікувало відео нібито візиту свого очільника Сергія Шойгу в зону бойових дій. Про це йдеться у повідомленні Міноборони РФ у Telegram.

“Міністр оборони РФ перевірив передовий пункт управління угруповання військ “Центр” у зоні проведення спецоперації”, ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський генерал назвав втрати РФ у війні проти України. Його відеозвернення заблокували

Він також нібито заслухав доповіді командувача угруповання генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева, також командирів і офіцерів штабу щодо поточної ситуації. Зазначається, що міністр подякував командуванню й особовому складу угруповання військ “за ведення успішних наступальних дій на Красно-Лиманському напрямку та захоплення більш вигідних позицій”.

У Міноборони РФ також наголосили, що Шойгу показали нібито “одну з багатьох захоплених у бою у противника одиниць бронетехніки” − шведську бойову машину піхоти CV-90.

Мордвічев заявив Шойгу, що західна техніка, яку поставляють Києву, нібито має багато “недоліків”, у ній, за його словами, немає комплектів запасних частин, інструментів і додаткового приладдя. Крім того вона нібито має низький темп стрільби. Також за словами окупанта, у неї нібито відсутній комплекс керованого озброєння і низька живучість через високий силует.

Водночас з опублікованого відео незрозуміло, де саме перебував Шойгу.

Міністерство оборони РФ хоче показати начальника російського Генерального штабу генерала Валерія Герасимова як ефективного командувача.

Саме для цього там опублікували відео, на якому Герасимов нібито інспектує передовий командний пункт на заході Запорізької області та заслуховує звіти про українські операції та російську оборону в цьому районі.