Як посадити редиску, щоб зібрати гарний врожай до холодів

У серпні ще не пізно посадити червону редиску.

Головне треба знати кілька важливих правил, щоб вчасно зібрати врожай.

Редиску доречно висаджувати на грядці, на якій зібрали врожай картоплі, цибулі чи часнику. На тому місці, де росла редиска весною, вона не вродить вдруге.

Перед посадкою грядку слід скопати і заскородити. Грунт має бути пухкий. Висаджувати насіння редиски треба рідко. Між рядами теж робіть велику відстань. Ця культура любить яскраве сонячне світло. Якщо велике бадилля утворить тінь, урожаю не дочекаєтесь.

Редиска не любить спеку. Найсприятливішими умовами для її проростання вважається температура повітря від 12 до 15 градусів тепла. В серпні температура може підніматися вище 20-25 градусів, що негативно впливає на плоди. Вони будуть значно меншими, твердішими та більш сухими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зелень і овочі дозріють до заморозків, якщо посіяти на початку серпня

Не забувайте вносити добрива. Для грядки, де збираєтесь висаджувати редиску в серпні, найкраще підійдуть компост і аміачна селітра (25 г на 1 кв. м). Також підійдуть суперфосфат або сульфат калію (35 г на 1 кв. м).

У серпні городники починають збирати врожай фруктів та овочів. Паралельно слід потроху готувати грунт до наступного сезону.

В останній місяць літа ще не пізно посіяти зелень та деякі овочі. Вони встигнуть дозріти до заморозків. Головне знати сприятливі та несприятливі дні для роботи у серпні.