Кілька кроків, як зберегти яблука до наступного сезону

У серпні починають дозрівати яблука. Щоб зберегти їх на зиму, обирайте пізні сорти.

Блогерка Марі Гант поділилась порадами як зберігати яблука, щоб насолоджуватися ними до наступного сезону.

Зберігати яблука треба лише якісні. Уникайте яблук із вм’ятинами, порізами або будь-якими ознаками пошкоджень. Пошкоджені яблука більш сприйнятливі до гнилі і можуть швидко вразити сусідні яблука.

Вибирайте яблука з тривалим терміном зберігання. Деякі популярні сорти яблук, відомі своїми чудовими можливостями зберігання, включають Granny Smith, Honeycrisp, Fuji та Braeburn.

Яблука мають бути трохи недозрілі. Перезрілі яблука схильні до псування і можуть прискорити процес гниття інших фруктів у зберіганні.

В холодильнику яблука можуть залишатися свіжими до двох-трьох місяців.

Найкраще зберігати яблука окремо від інших фруктів і овочів. Яблука виділяють газ етилен, який може прискорити дозрівання та псування найближчих продуктів.

Подивіться на ознаки гниття, такі як м’які плями, цвіль або запах бродіння. Якщо яблуко явно гниле, викиньте його, щоб запобігти подальшому псуванню.

Умови зберігання

Яблука слід зберігати в прохолодному місці при температурі від від 0 до 2 градусів. Уникайте низьких температур, оскільки яблука можуть стати борошнистими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити з опалими яблуками. Три варіанти

Підтримуйте помірний рівень вологості, близько 90%. Це запобігає втраті вологи і зневодненню яблук.

Хороший потік повітря має вирішальне значення для запобігання накопиченню газу етилену, який прискорює дозрівання. Переконайтеся, що місце зберігання забезпечує належну вентиляцію.

В серпні дозрівають найбільше фруктів та овочів. Саме їх необхідно додати до свого раціону. Поки є можливість, насичуйте свій організм вітамінами і корисними речовинами.

В кожному сорті яблук містяться вітаміни С, В1, В2, Р і Е. В них у великій кількості є залізо, марганець і калій. В яблуках багато клітковини, тому вони допомагають нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту. Яблука смачні та корисні у запеченому вигляді. Ідеально з них робити сушню.