Голосуєте, або складайте мандат: Арахамія попередив “слуг”

Верховна Рада має ухвалити пакет законів, які вважають за необхідне партнери України.

Ті з нардепів, які не підтримуватимуть такий порядок денний, можуть складати мандат. Про це заявив голова парламентської фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в інтерв’ю “РБК-Україна”.

Сьогодні парламент працює над тим, щоб максимально наблизити вступ України до Європейського Союзу. Є потреба ухвалення 37 євроінтеграційних законів, пояснив Арахамія.

Серед нардепів є ті, хто хоче “бути популярним” і виступити проти голосування. Верховна Рада сьогодні живе у порядку денному, під час якого виконує список обов’язків, сказав голова фракції.

“І ті, хто не хочуть підтримувати − моя думка: нехай складають мандат, потім нехай йдуть на наступні вибори, коли вони будуть проводитись, та розповідають виборцям, які вони були гарні, коли за щось не проголосували”, − заявив Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Слуга народу”, якого зловили у Відні під час війни, складає мандат

“Коли є міжнародні зобов’язання, взяті державою, я не бачу коридору для плюралізму думок, ці рішення треба просто виконувати, як обіцяли”, − сказав нардеп.

“Не всі з потрібних законів популярні − наприклад, законопроєкт про повернення податків на колишній, довоєнний рівень і поновлення перевірок був непопулярним, і я важко зібрав за нього голоси. Але це була умова надання нам макрофінансової допомоги”, − розповів Арахамія.

Зараз понад 60 копійок у кожній гривні, яка є у бюджеті, це гроші іноземних партнерів, сказав.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що мають бути ухвалені всі закони, які потрібні для відкриття переговорів із ЄС.

Переговори мають розпочатися цього року, сказав Зеленський.

27 липня Верховна Рада підтримала припинення повноважень нардепа від “Слуга народу” Юрія Арістова. Того ж дня йому повідомили про підозру у внесенні завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів.