Alibaba заявила, що не буде продавати акції під час програми викупу акцій Ant на $6 млрд

Alibaba Group Holding вирішила не продавати жодної частини своєї третини акцій Ant Group Co. під час майбутнього викупу акцій китайського фінтех-лідера, заявивши, що хоче зберегти свою частку важливого партнера.

 Про це повідомляє Bloomberg.

Alibaba заявила, що не братиме участі у плані Ant щодо викупу 7,6% акцій компанії, який схвалила рада директорів останньої. Це рішення було прийнято після того, як компанія електронної комерції та Temasek Holdings Pte заявили, що розглядають можливість викупу частини акцій під час програми.

“Ant, піонер фінтеху, який колись домінував в онлайн-сферах від мобільних платежів до управління грошима, втратив значну частину своєї вартості після того, як регулятори скасували те, що могло б стати рекордним IPO в одинадцятій годині вечора 2020 року. Державна інвестиційна фірма Сінгапуру, наприклад, прагне краще зрозуміти, як Ant дійшла до оцінки свого викупу в розмірі близько 567,1 млрд юанів ($78,9 мільярда). Це майже на 70% нижче, ніж оціночна ринкова капіталізація у $280 млрд у 2020 році.” – пише видання.

Alipay від Ant залишається центральним платіжним сервісом на платформах онлайн-покупок Alibaba Taobao і Tmall, а також ключовим клієнтом її хмарного бізнесу вартістю $11 млрд. Компанія прагне зміцнити фінансові результати своїх шести основних підрозділів, які планує розділити шістьма способами, щоб створити кілька незалежних корпорацій, більшість з яких потім зможуть шукати власне фінансування і в кінцевому підсумку дебютувати на ринку.

Бекграунд. Раніше Mind писав, що за словами Bloomberg, суперечка засновника Alibaba Джека Ма з Пекіном обійшлася його компанії Ant у $850 млрд.