“Мапу Буданова” з розділеною Росією продали за 14 млн: гроші підуть на БПЛА

Сергій Притула за 14 млн продав на аукціоні карту з розділеною Росією. Мапа перебувала в кабінеті начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова.

Отримані гроші спрямують на збір “Виявляємо та знищуємо” на п’ять безпілотних комплексів EOS C VTOL для штурмових спецпідрозділів ГУР, інформує “Фонд Притули”.

Стартова ціна за карту становила 400 тис. грн. Учасник аукціону на ім’я Михайло запропонував 14 млн за цей лот.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Притула опублікував загадкове відео з Будановим

Карту розділеної Росії в кабінеті Буданова журналісти помітили наприкінці 2022 року. На мапі чорним маркером обведені Курська і Бєлгородська області та Кубань.

Перед аукціоном Притула розповідав, що Буданов довгий час не хотів продавати карту, але погодився це зробити в рамках збору на безпілотні комплекси для розвідки.

Мегазбір стартував 19 липня. Волонтерам потрібно зібрати 120 млн грн. Збір триватиме тиждень. Гроші спрямують на потреби ГУР, очільник розвідки Кирило Буданов підтвердив цю інформацію.

Ці літаки перевірені, надійні, і головне у розвідників ГУР вже є успішний досвід застосування цього типу БПЛА. П’ять комплексів це п’ять наземних станцій управління та 15 літаків, і як наслідок багато знищеної ворожої техніки та живої сили, зазначив Притула.