Ракети ATACMS поки що не поїдуть в Україну – The Washington Post

Адміністрація президента Джо Байдена все ще не погоджується надавати Україні ракети великої дальності ATACMS.

Білий дім не переконали ні тиск з боку американських законодавців, ні прохання уряду в Києві. Про це пише The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постачання Україні далекобійних ракет не є ескалацією Міноборони Франції

Розчарування повільними темпами контрнаступу України призвели до припущень, що ракети ATACMS незабаром підуть шляхом інших американських систем озброєння, які спершу не було ухвалено, але зрештою було схвалено для постачання в Україну.

ATACMS це твердопаливна балістична ракета класу “земля-земля” виробництва американської компанії Lockheed Martin. Дальність її застосування до 300 км. Пусковими установками ракет ATACMS є реактивні системи залпового вогню M270 MLRS і M142 HIMARS.

Торік українські офіційні особи почали закликати США передати Україні далекобійні ракети ATACMS. Завдяки їм українські військові змогли б завдавати ударів по тилових районах зосередження противника. Також для використання такого озброєння Україна вже має РСЗВ HIMARS.

Проте США відхиляли прохання України. Лише нещодавно президент США Джо Байден підтвердив, що Сполучені Штати розпочали розгляд передачі ЗСУ вищезазначених ракет.