Росіяни вже відчувають снарядний голод – Гуменюк

Російські окупанти вже відчувають снарядний голод завдяки бойовій роботі українських військових по ворожих складах в тилу.

Через це кількість ворожих обстрілів зменшилася. Про це розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму другий день вибухає склад боєприпасів

“Ми починали з вами розмову про “бавовну”. Це такий спосіб впливу на логістику ворога в глибоких тилах і він продовжується”, сказала Гуменюк.

За її словами, логістика окупантів порушена завдяки роботі українських військових. Як в транспортному сенсі, так і в тому, що привезено і не може бути застосовано.

“Ми працюємо в контрбатарейному режимі, сягаючи тих глибин тилу ворога, де він зосереджує боєприпаси. Це відбивається на кількості ворожих обстрілів”, наголосила речниця.

За минулу добу обстрілів з боку російських військ було 69. Раніше ж їх фіксували до 90.

“Це означає, що певний снарядний голод у них вже є. Вони відчули, що знищені склади боєприпасів, які ми відпрацювали дистанційно, вже відбиваються на кількості боєприпасів”, підкреслила Гуменюк.

На Кримському мосту у ніч проти 17 липня пролунали щонайменше два вибухи. Так званий очільник окупованого півострова Сергій Аксьонов повідомив, що там сталася “надзвичайна подія в районі 145 опори з боку Краснодарського краю”, у зв’язку з чим рух на мосту зупинили. Частина мосту буквально “склалася” після атаки.

Росія звинуватила в атаці на міст Україну.

22 липня Збройні сили України підтвердили успішне знищення об’єктів в окупованому Криму. Обстріляли нафтобазу й військовий склад, повідомили в Управлінні стратегічних комунікацій апарату Головнокомандувача ЗСУ.