росія зосередила на лимано-куп’янському напрямку понад 100 тисяч солдатів — Череватий

росія зосередила на лимано-куп’янському напрямку понад 100 тисяч солдатів — Череватий росія зосередила на лимано-куп’янському напрямку понад 100 тисяч солдатів — Череватий Олександр Сирський

https://t.me/militarymediacenter

Спікер Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий в ефірі українського національного телемарафону новин заявив, що російське командування зосередило на лимано-куп’янському напрямку понад 100 тисяч солдатів.

«На лимано-куп’янському напрямку ворог зосередив дуже потужне угруповання – понад 100 тисяч особового складу, понад 900 танків, понад 555 артилерійських систем, 370 РСЗВ… Для розуміння – на піку чисельності радянських військ в Афганістані було 120 тисяч. Ворог сконцентрував там десантні підрозділи, найкращі мотопіхотні підрозділи, як резерв територіальні війська, ПВК», – сказав Сергій Череватий.

Раніше про наступ російських військ на куп’янському напрямі вже повідомляли українські військові. Зокрема, про це говорив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, за словами якого, оперативна ситуація на східному напрямку залишається складною.

«Ворог перейшов у наступ на Куп’янському напрямку, поставивши собі за мету розгромити наші війська в районі Куп’янська і продовжити наступ у глибину наших бойових порядків», – сказав Сирський.

“З командирами відпрацювали і прийняли всі необхідні рішення для стабілізації обстановки на Лиманському напрямку. Всі командири розуміють важливість поставлених завдань щодо знищення противника, продовження наступальних дій та утримання оперативної ініціативи на нашому боці. Ми продовжуємо рухатися вперед, крок за кроком звільняючи нашу землю”, – наголосив генерал.

Бекграунд. Між тим західні ЗМІ пишуть, що Україна змінила тактику контрнаступу, щоб уникнути великих втрат людей і техніки.