Джеймс Кемерон відповів, чи буде знімати фільм про трагедію батискафа “Титан”

Канадський режисер Джеймс Кемерон заперечив чутки, що він нібито веде переговори про зйомки фільму про катастрофу підводного човна “Титан” OceanGate.

Про це повідомило видання Variety.

“Зазвичай я не реагую на образливі чутки в ЗМІ, але зараз мені це потрібно. Я не веду переговорів про фільм OceanGate і ніколи не буду”, заявив режисер.

Коли виявили ймовірні людські останки з апарату “Титан”, Кемерон розкритикував OceanGate.

Режисер заявив, що компанії писали листи із застереженнями те, що вона робить є занадто експериментальним для перевезення пасажирів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шварценеггер розповів, хто міг зіграти термінатора замість нього

“Мене вразила подібність самої катастрофи “Титаніка”, коли капітана неодноразово попереджали про лід попереду його корабля. І все ж він на повній швидкості влетів у льодове поле в безмісячну ніч, і в результаті загинуло багато людей. Для нас це дуже схожа трагедія, коли попередження залишилися без уваги”, сказав Кемерон.

Зараз режисер займається третім “Аватаром”, який має вийти у кінотеатрах в грудні 2025 року.

Минулого місяця берегова охорона Сполучених Штатів Америки виявила і дістала уламки батискафа “Титан”, а також імовірні останки загиблих з дна Атлантичного океану.

Про зникнення човна, який використовувався для перевезення людей для огляду затонулого “Титаніка” ЗМІ повідомили 19 червня.

Після майже 80 год пошуків дистанційно-керований підводний апарат виявив уламки батискафа приблизно в 488 м від носа “Титаніка”.