Під Бахмутом топчеться “маркетингова” рота “кадировців” ‒ полковник

З великими втратами під Бахмутом російські окупанти стягують “різношерстні” війська.

На цьому напрямку знаходяться російські підрозділи повітряно-десантних військ, спецназу, бойового армійського резерву “Барс” і “Шторм-Z”. А біля села Кліщіївка перебуває невеликий підрозділ “кадировців”. Про це сказав речник Східного угруповання військ Збройних Сил України Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

“В районі Кліщіївки є їхній невеликий підрозділ, напевно, до роти “кадировців”, ‒ розповів полковник.

“Кадировці”‒ це більше про маркетинг, ніж про військову справу. Тобто мільярди, які були вкладені в режим Кадирова, він змушений відпрацьовувати і показувати, як він намагається віддячити своєму хазяїну. Але як військова одиниця вони не дають якихось великих результатів”, ‒ сказав Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони потопили 10 човнів з російськими диверсантами

“Ворог старається максимальними силами утримати це місто так само, як раніше намагався всіма силами його взяти”, ‒ сказав речник ЗСУ.

Бахмут, крім військового значення, має також інформаційно-пропагандистське, зазначив Череватий.

“За це місто росіяни поклали стільки особового складу і техніки. По суті, вони там знищили один з найбоєздатніших своїх підрозділів “Вагнер” і не досягли грандіозних цілей”, ‒ сказав полковник.

На Бахмутському напрямку велика група окупантів збиралася йти на штурм. Але по них влучно вдарили українські артилеристи, повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За понад пів року боїв у Бахмуті окупанти втратили майже 23 тис. осіб, повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За 508 днів українські воїни ліквідували 237 680 окупантів, знищили 8026 броньованих машин ворога, 4107 танків, 315 літаків і 310 гелікоптерів.