У Повітряних силах розповіли, чи можуть збивати ракети й дрони подалі від будинків

Українська протиповітряна оборона не може збивати ракети та дрони подалі від міст.

Адже різні системи ППО розміщені саме на околицях населених пунктів. Якщо їх перебазувати далі, це може створити прогалини в обороні. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, міста в Україні захищені ППО таким чином, щоб населений пункт взяти в кільце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах попередили про атаки росіян після “затишшя”

“Засоби ППО різні середнього та малого радіусу дії, є винищувальна авіація, а є мобільні вогневі групи. Те, що у нас зараз є, а це і старі радянські системи, і те, що нам надали партнери, його недостатньо, щоб ми взяли Україну в кільце ППО так, щоб миша не проскочила. Це неможливо. У нас величезна лінія фронту майже 2,5 тисячі кілометрів”, ‒ сказав Ігнат.

Він також пояснив, що на околицях міст розміщені різні системи ППО, а далі мобільні вогневі групи. Авіація працює в тих місцях, де менше систем ППО.

“Міста захищені таким чином, щоб населений пункт взяти в кільце і по можливості засоби ППО розміщені якомога щільніше, щоб знищувати ворожі цілі. Якщо ППО розмістити далі, то противник скористається прогалинами. Зараз немає іншого способу, як розміщувати засоби ППО”, ‒ додав Ігнат.

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ударів по Україні двома іранськими БпЛА типу Shahed. Окупанти також випустили також дві крилаті ракетами Х-22 та дві зенітних керованих ракети. Про це вранці 16 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

У результаті бойової роботи української протиповітряної оборони знищено два ударних БпЛА.