Скільки “вагнерівців” перебувають у Білорусі: свіжі дані прикордонників

Українські прикордонники підтверджують, що на території Білорусі вже перебувають бойовики російської ПВК “Вагнер”.

Однак, реальної загрози для України вони зараз не становлять. Про це в ефірі національного телемарафону сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

За його словами, поки йдеться про кілька сотень найманців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Вагнерівці” у Білорусі діють за вказівками Кремля ‒ спецслужби Польщі

“Зараз наша розвідка відстежує, що на територію Білорусі заведені окремі групи найманців, проте говорити про якесь масове або масштабне заведення представників приватних військових компанії, не можна. Мова йде про кілька сотень, які надалі розміщуються в тих місцях, де були підготовлені для цього місця розташування. Але ми продовжуємо далі стежити, щоб розуміти, де саме на території Білорусі їх розмістять і як їх будуть використовуватися. Наявна кількість не становить загрози для України”, ‒ сказав Демченко.

Він додав, що поява “вагнерівців” на території Білорусі не була несподіванкою. Адже про це говорила білоруська влада, активно створюючи табори для їх розміщення.

Вранці 15 липня на території Білорусі помітили велику колону “вагнерівців”. Пересувалися вони на легкових та вантажних автомобілів із номерами так званих ДНР та ЛНР.

У Держприкордонслужбі України підтвердили, що фіксують рухи російських найманців ПВК “Вагнер” на території Білорусі.