“Україну це цілком влаштовує”: у ГУР розповіли про “бродіння” у російських елітах

У Росії після заколоту “вагнерівців” розпочалися масові чистки у військовому керівництві.

Так, уже немає на фронті головнокомандувача Повітряно-космічних сил РФ генерала Сергія Суровікіна. Про це в ефірі одного з телеканалів розповів представник Головного управління розвідки Міноборони та Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Андрій Юсов.

За його словами, Україні цікаво спостерігати за цими процесами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: WSJ: Суровікіна допитують у Москві

“Ми сьогодні констатуємо, що Суровікіна на фронті немає і Україну це цілком влаштовує. Що більше розбірок, допитів, арештів, то цікавіше спостерігати за цим процесом. Бродіння у російських елітах, у військово-політичному керівництві. Абсолютна неспроможність режиму Путіна та колективного Путіна”, ‒ сказав Юсов.

За його словами, заколот ватажка “вагнерівців” Євгена Пригожина організували одні люди, а на допити нині ходять інші.

“Ось така реакція. Виходить, що не російський бунт безглуздий і нещадний, а придушення бунту безглузде і нещадне. Це свідчить, що атмосфера недовіри панує сьогодні серед російської влади. Чищення це один із яскравих прикладів. Чищення стосуються, зокрема, і бойових офіцерів”, ‒ додав Юсов.

За його словами, про це ж свідчать й події навколо російського генерал-майора Івана Попова.

За даними ЗМІ, головнокомандувача Повітряно-космічних сил РФ і заступника командувача Об’єднаного угруповання окупантів Сергія Суровікіна після бунту “вагнерівців” допитали та відпустили. Про це сказали два джерела, близькі до Генштабу РФ та ФСБ.

Раніше американське видання New York Times написало, що Суровікін заздалегідь знав, що Пригожин планує військовий заколот в РФ.