Сили оборони наступають в районі Бахмута і ще на двох напрямках – Генштаб

Сили оборони України продовжують наступальні дії південніше і північніше міста Бахмут на Донеччині, закріплюються на досягнутих рубежах.

Також українські воїни продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському і Бердянському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

“Закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби”, пише Генштаб.

Українська авіація за добу завдала шість ударів по районах зосередження особового складу російських окупантів.

Підрозділи ракетних військ та артилерії уразили район зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів, шість артилерійських засобів на вогневих позиціях і три радіоелектронні станції росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російська піхота тікала на БТРі її “наздогнав” дрон

Окупанти завдали 41 авіаційного удару і здійснили 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах.

Росіяни обстрілювали населені пункти Херсонської і Харківської областей.

Ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 20 бойових зіткнень.

Вчора на на Таврійському напрямку Сили оборони знищили шість складів боєприпасів росіян.

Бахмутський напрямок знову став ареною активних бойових дій, сказав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

За 498 днів українські воїни знищили понад 232 300 окупантів, 7932 броньовані машини ворога, 4068 танків, 309 гелікоптерів і 315 літаків.