Екс-гравець НБА шкодує, що грав у Росії після її вторгнення в Україну

Екс-гравець НБА шкодує, що грав у Росії після її вторгнення в Україну

Фото: Getty Images

Йонас Жеребко

Через свій вибір баскетболіст не грає вже більше року, втративши місце у своїй національній збірній.

Екс-форвард низки клубів НБА Йонас Жеребко висловив жаль про те, що він погодився підписати контракт із московським ЦСКА після того, як Росія розпочала загарбницьку війну проти України.

Наприкінці березня 2022 року він став гравцем ЦСКА, після чого 36-річний баскетболіст зазнав критики на своїй батьківщині у Швеції. До того ж він потрапив до чорного списку Шведської баскетбольної асоціації – з того моменту йому заборонено грати за збірну Швеції.

“Що я хочу сказати шведському народу, то це те, що я перепрошую. Я зробив абсолютно неправильний вибір, думаючи тільки про баскетбол, і цей вибір виявився неправильним. Я прийняв на себе наслідки, і зараз я хочу поговорити про це”, – цитує любителя кривавих грошей Yahoo! Спорт.

1

Getty Images

“Я не грав у баскетбол майже півтора роки і відчував, що у мене немає інших пропозицій. Я отримав від них (ЦСКА) пропозицію і прийняв її. Тоді я думав тільки про баскетбол – все пішло не так. Я шкодую про це зараз, і якби я міг повернутися в минуле, я цього не зробив би.

У мене було вузьке бачення в плані спроб повернутися до НБА. У мене не було інших пропозицій, тому я прийняв це. Водночас я не хочу звинувачувати це – винний тільки я. Але ми помиляємося, всі ми люди” .

Йонас Жеребко розпочав свою кар’єру в НБА у складі Детройта у 2009 році. Потім він грав за Бостон, Юту та Голден Стейт, після чого влітку 2019 року переїхав в Росію.

Через півтора роки, у січні 2021 року, хімки розірвали зі шведом контракт “з особистих причин”. З того моменту аж до березня 2022 року він був у статусі вільного агента. У червні 2022 року Жеребко залишив ЦСКА.

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet