Його хочуть довести до смерті – Кулеба про Саакашвілі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба різко розкритикував дії грузинської влади щодо Міхеїла Саакашвілі.

Він також анонсував виклик грузинського посла в МЗС, розповів Кулеба в телемарафоні, пише Gazeta.ua.

Міністр заявив, що “усе досягло точки кипіння”, через що Київ пішов на “різкий, але справедливий крок” і це вже третій рівень ескалації. Кулеба впевнений, що грузинська влада на це заслуговує.

“Коли держава чимось невдоволена, то перший рівень реакції це висловити протест. Другий рівень реакції відкликати свого посла на консультації”, сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саакашвілі повертається у грузинську політику

Грузинський посол буде консультуватись зі своїм урядом про те, куди взагалі йде Грузія і навіщо вони руйнують грузинсько-українські стосунки і що вони мають зробити для того, щоб їх урятувати

На думку Кулеби, грузинська влада “реально хоче довести Саакашвілі до смерті” через особисту ненависть і помсту, діючи за “старовинним сталінським методом.

“Якщо влада Грузії вважає Саакашвілі загрозою для внутрішньої політики дайте йому виїхати з Грузії, хай живе спокійним життям в Україні або іншій країні світу. І живіть там далі, продовжуйте зближуватись із Росією, якщо ви так хочете. Але ми бачимо сліпу, просто звірячу політику довести його до смерті”, підсумував голова МЗС.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі показав стан свого організму під час засідання Тбіліського міського суду 3 липня у справі про розгін мітингу 2007 року. Він дуже сильно схуд.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія руками грузинської влади вбиває Саакашвілі. Він доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії та висловити йому протест.

Зеленський наголосив що Україна неодноразово закликала Грузію “припинити знущання” і повернути Саакашвілі в Україну.