Ворог намагався наступати на чотирьох напрямках фронту ‒ Генштаб

Російські окупаційні війська й надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках.

На цих ділянках фронту тривають важкі бої. Протягом доби відбулось 46 бойових зіткнень. Про це вранці 2 липня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Незмінною поки залишається оперативна ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

“Ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено”, ‒ зазначають у Генштабі.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник зберігає військову присутність. Минулої доби росіяни завдали авіаційного удару в районі Ветеринарного Харківської області. Здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 15 населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Куп’янський напрямок

Ворог завдав авіаційних ударів в районах Кислівки та Котлярівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали Тополі, Новомлинськ, Фиголівка, Масютівка та Кислівка Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі попередили про високу ймовірність ракетних та авіаударів по Україні

Лиманський напрямок

Противник безуспішно намагався наступати в районах Невського та південніше Діброви Луганської області. Завдав авіаційних ударів в районах Білогорівки на Луганщині та Виїмки і Спірного Донецької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Бахмутський напрямок

Загарбники безуспішно наступали в районі Богданівки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів біля Білої Гори, Торецька та Нью-Йорка. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів.

Авдіївський напрямок

За підтримки авіації противник вів безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки Донецької області. Здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів. Під вогонь потрапили, зокрема Новокалинове, Бердичі, Авдіївка, Первомайське та Невельське.

Мар’їнський напрямок

Українські захисники відбили усі атаки противника в районі Мар’їнки. У той же час, ворог здійснив артилерійські обстріли населених пунктів Гостре, Георгіївка, Мар’їнка та Побєда Донецької області.

Шахтарський напрямок

Росіяни завдали авіаційного удару в районі Макарівки Донецької області. Обстріляли близько 15 населених пунктів, зокрема, Парасковіївку, Новомихайлівку, Золоту Ниву, Сторожеве, Благодатне, Макарівку, Вільне Поле, Зелене Поле на Донеччині.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Здійснив артилерійські обстріли понад 30 населених пунктів Запорізької та Херсонської областей.

Росія вночі 2 липня знову атакувала Україну іранськими дронами Shahed. Звуки вибухів лунали, зокрема, на Київщині та Миколаївщині. Усі ворожі цілі в повітряному просторі навколо Києва знищила українська протиповітряна оборона.

Повідомляють також про успішну роботу ППО у Миколаївській області.