Що робив Путін під час заколоту Пригожина: версія журналістів

У день бунту ПВК “Вагнер” російський президент Володимир Путін спостерігав за святом випускників “Алые паруса” у Санкт-Петербурзі з борту яхти свого друга бізнесмена Юрія Ковальчука.

Путін ніколи не пропускає цей фестиваль, повідомили журналісти Михайла Зигаря та Юлії Таратути, пише “Новая газета Европа”.

“Він, як і раніше, вважає, що у нього все під контролем і що заколот Пригожина ніяк не вплинув на політичну ситуацію. Але він помиляється. Багато хто, з ким я розмовляв, вважає, що путінська система правління просто не може тривати довго”, вказав Зигарь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подоляк сказав, хто в РФ виграв від заколоту Пригожина

Таратута пише, що на святі Путіну презентували нову яхту, замість конфіскованої в Італії “Шахерезади”.

“Будували яхту чи то три роки, чи то цілих п’ять тут версії розходяться. Достеменно відомо лише одне: дарування відбулося. Не завадили ані війна з Україною, ані заколот Пригожина, ані бомбардування Ростова з Воронежем”, стверджує вона.

Російська пропаганда взялася за знищення свого ж міфу про ефективність ПВК “Вагнер” на фронті.

В ефірі федерального каналу випустили сюжет, у якому обнулили результати найманців Євгена Пригожина у Бахмуті Донецької області.

Пропагандисти поставили під сумнів ефективність “Вагнера” і назвали Бахмут “не найважливішим з погляду фронту” містом, порівнявши його з Маріуполем.