Ригованова призначили на посаду у Міноборони і швидко відсторонили: що відбувається

Руслан Ригованов три дні пробув на посаді тимчасового виконувача обовʼязків директора Департаменту ресурсного забезпечення Міністерства оборони.

Після призначення громадський діяч Олег Симороз зауважив, що Ригованов брав участь в антиукраїнських політичних шоу на російському телебаченні, а також нібито причетний до “дерибану” національного природного парку “Голосіївський”.

У Міноборони наголосили, що відсторонення відбулося “після появи контраверсійного роду інформації щодо зазначеної особи”.

Проводиться внутрішня перевірка. Про результати обіцяли повідомити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звільненого закупівельника Міноборони арештували

Симороз сказав, що Ригованова на посаді начальника відділу рекреації та заступника директора природного парку нібито підписав низку так званих рекреаційних угод з особами, “які захопили частину парку та суттєво пошкодили”.

“Ригованов як “політичний експерт” регулярно брав участь в телешоу кремлівських пропагандистів в Москві. А тепер він має доступ до великої кількості документації з, так би мовити “обмеженим доступом”, додав він.

Зараз Ригованов служить у ЗСУ. За його власними словами, 24 лютого 2022-го він зустрічав у Москві.

21 січня ЗМІ повідомило, що Міноборони закуповує харчі для військовослужбовців дорожче у два-три рази, ніж у магазинах Києва. Грудневу угоду з “Актив компані” від імені міністерства підписав Богдан Хмельницький, який фігурував у справі про розкрадання $580 тис. доларів під час закупівлі військової амуніції.

Міноборони назвало інформацію про дорогі харчі брехнею та маніпуляцією та обіцяло звернутися до СБУ. Міністр оборони Олексій Резніков відкинув звинувачення до Міноборони.

В’ячеслав Шаповалов подав у відставку і був звільнений 24 січня на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для військових. Було звільнено і Богдана Хмельницького з посади, про що стало відомо 25 січня.