Іспанія підтримала членство України в НАТО: Зеленський та Санчес підписали декларацію

Президент Володимир Зеленський разом прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом підписали спільну декларацію щодо підтримки України, її європейської та євроатлантичної інтеграції.

Таким чином Іспанія стала 21-ю країною, яка підтримала членство України в НАТО. Про це повідомляє “РБК-Україна” з посиланням на заяву Зеленського під час зустрічі з прем’єром Іспанії.

У документі також вказано, що Іспанія підтримує створення Ради Україна-НАТО.Такий формат має замінити Комісію Україна-НАТО та дати Києву ширший спектр можливостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав, чи піде Україна на переговори з РФ у разі повернення до кордонів 24 лютого

“Я вдячний за підтримку нашого руху в НАТО. Це тепер очевидний факт: чим ширше в Європі НАТО, тим ширший у Європі простір миру, простір захисту. Наша спільна заява з паном Прем’єр-міністром на підтримку, європейських, євроатлантичних прагнень України чітко стверджує, що безпека для Європи це наш спільний пріоритет”, розповів Зеленський.

Текст спільної декларації було опубліковано на сайті президента. У ній сказано про те, що Іспанія підтверджує свою підтримку кандидатури України на вступ до ЄС, що буде одним з пріоритетів її головування в ЄС.

Окрім цього іспанські партнери висловили готовність брати активну участь у відновленні та реконструкції України. Іспанія задекларувала і підтримку руху України в НАТО.

Іспанія виділить Україні новий пакет допомоги на 55 млн.

Підтримка буде довгостроковою, сказав прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес, передає El Mundo.

З них 51 млн надійде через Світовий банк для підтримки малого і середнього бізнесу в Україні. Решта піде на відновлення шкіл.