Омега-3: реальні незамінні жири з багатьма корисними властивостями

Наше тіло може відтворювати більшість потрібних видів жирів з інших речовин. Але омега-3 є винятком із цього правила. Такі речовини є незамінними – організм не вміє синтезувати їх з нуля, а повинен систематично отримувати з продуктів або ж можна купити омега 3 у вигляді добавки.

Їхню цінність для організму, нормальної роботи його органів і систем, а також профілактики деяких захворювань складно переоцінити. Але давайте про все по порядку.

Омега 3 жири необхідні для роботи кожної клітини нашого тіла – вони є важливим структурним елементом клітинних мембран і впливають на роботу клітинних рецепторів.

Такі речовини беруть участь у синтезі гормонів, які керують згортанням крові, процесами роботи м’язів у стінках судин. А ще вони зв’язуються із клітинними рецепторами, які регулюють нашу генетичну функцію.

На думку вчених, саме такі властивості Омега-3 роблять їх корисними для профілактики серцево-судинних захворювань (у т.ч. інсульту), контролю аутоімунних хвороб (в т.ч. ревматоїдного артриту) та захисту від онкології.

Серед важливих переваг жирів Омега 3:

Зниження ризику та терапія депресії та тривожності. Такі стани в сучасному світі дуже поширені, вони завдають чимало дискомфорту і стають причиною втрати інтересу до життя. При цьому люди, які систематично отримують достатню кількість Омега-3, рідше страждають від депресії та тривожності, а за наявності таких станів додатковий прийом таких корисних жирів допомагає позбутися неприємних симптомів.

Підтримка здоров’я очей. Нестача Омега 3 збільшує ризик виникнення проблем із зором. Водночас, адекватне надходження таких речовин протягом життя знижує ймовірність розвитку вікових проблем з очима, у тому числі дегенерації жовтої плями стану, здатного викликати необоротну сліпоту.

Користь для вагітних. Омега-3 неймовірно важливі для зростання та розвитку мозку плода, їх дефіцит під час вагітності може негативно відбиватися на когнітивних здібностях дітей у дитячому та старшому віці.

Користь для дітей із СДУГ. Нині кількість дітей із синдромом дефіциту уваги та гіперактивності дуже висока. Такий стан супроводжується неуважністю, складнощами у концентрації уваги, гіперактивністю та імпульсивністю. Добавки з Омега-3 зменшують прояви такого порушення, підвищують уважність, знижують гіперактивність, імпульсивність, неспокій та агресію.

Профілактика метаболічного синдрому. Він характеризується комплексом порушень, у тому числі ожирінням за центральним типом, високим тиском, підвищенням рівня тригліцеридів та холестерину, а також підвищенням рівня цукру в крові. Такий стан збільшує ризик різних захворювань, у тому числі хвороб серця та діабету. Омега 3 жири ефективно покращують рівень цукру в крові, допомагають нейтралізувати запалення та знижують ймовірність виникнення серцево-судинних хвороб.

Дізнатися більше про те, що таке омега 3 та інші властивості корисних кислот можна на сайті інтернет магазину Біовіт.

Жири Омега-3 знаходяться у складі риби та морепродуктів, значна кількість людей отримують їх у недостатній кількості.

Гарантовано одержати потрібний обсяг таких незамінних речовин допоможуть спеціалізовані добавки. БАДи з Омега-3 відмінно засвоюються і надійно запобігають дефіциту таких незамінних жирів. При цьому вони дуже рідко провокують небажані побічні ефекти.