Призначили нового керівника Укроборонпрому

Новим генеральним директором Укроборонпрому призначили 31-річного Германа Сметаніна.

Розпорядження набирає чинності з 28 червня, повідомили у Мінстратегпромі у середу.

“Рішенням Кабінету міністрів України призначено нового керівника акціонерного товариства “Українська оборонна промисловість” на термін до формування наглядової ради та проведення конкурсу на дану посаду”, ‒ ідеться у повідомленні.

Акціонерне товариство “Українська оборонна промисловість” на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат усе, що мав ДК “Укроборонпром”, зазначили у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд затвердив нового керівника Укроборонпрому ‒ ЗМІ

Сметанін має 9-річний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Головним фокусом його роботи стане кратне збільшення виробництва зброї та військової техніки, вказали у Мінстратегпромі.

Сметанін керівник харківського Заводу імені Малишева. Він після університету влаштувався на роботу в харківське КБ Морозова. І за кілька років інженер-конструктор встигає попрацювати на Львівському бронетанковому, директором з виробництва на заводі імені Малишева. Потім у 28 років стає директором Харківського бронетанкового заводу, і ще через короткий час стає гендиректором одного з промислових гігантів заводу ім. Малишева.

Президент Володимир Зеленський звільнив генерального директора Укроборонпрому Юрія Гусєва за його заявою. Указ глава держави підписав у вівторок.