Дуда про “вагнерівців” у Білорусі: “це потребує дуже жорсткої відповіді НАТО”

Присутність у Білорусі найманців російської терористичної групи “Вагнера” та її ватажка Євгена Пригожина це “дуже серйозне питання”.

Воно вимагає жорсткої відповіді НАТО. Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда у Гаазі на пресконференції спільно з лідерами кількох держав Альянсу, повідомляє Onet.

Польський президент переконаний, що це ‒ одне з головних питань, яке лідери НАТО мають обговорити на Вільнюському саміті у липні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський провів розмову з Байденом, Дудою і Трюдо: про що домовились

“На мою думку, воно потребує певних рішень. Важко сказати, чи вони будуть ухвалені під час майбутнього Вільнюського саміту, тому що це досить складний процес, але я сподіваюся, що ми обговоримо це питання”, сказав Дуда.

За його словами, НАТО має ухвалити щодо цього питання “дуже сильні рішення”.

“На мою думку, це потребує дуже жорсткої відповіді НАТО”, додав Дуда.

Блок НАТО готовий захистити кожного союзника, кожен дюйм території Альянсу. Організація надіслала РФ і Білорусі чіткий сигнал стосовно цього, повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

За його словами, якщо військова компанія “Вагнер” розмістить своїх серійних убивць у Білорусі, всі сусідні країни зіткнуться зі ще більшим ризиком нестабільності.