Росіяни намагалися йти в наступ на чотирьох напрямках: Генштаб повідомив новини з передової

Російські загарбники й надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, там тривають важкі бої.

Протягом минулої доби на фронті відбулось понад 30 бойових зіткнень. Про це вранці 28 червня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Без суттєвих змін поки залишається ситуація на Волинському та Поліському напрямках.

Сіверський та Слобожанський напрямки

Противник здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 20 населених пунктів. Постраждали, зокрема, Заріччя і Тимоновичі Чернігівської області, а також Середина Буда, Порохонь, Фотовиж, Велика Писарівка Сумської області та Уди, Козача Лопань та Красне Перше на Харківщині.

Куп’янський напрямок

Артилерійських і мінометних обстрілів зазнали понад 20 населених пунктів, зокрема, Масютівка, Кислівка, Котлярівка і Берестове Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На всіх напрямках фронту є рух вперед Зеленський

Лиманський напрямок

Загарбники безуспішно наступали в напрямку Білогорівки. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів. Серед них Невське, Діброва, Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Торське, Серебрянка і Спірне на Донеччині.

Бахмутський напрямок

Росіяни намагалися наступати в районі Оріхово-Василівки, успіху не мали. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали райони понад 15 населених пунктів. Під вогонь, зокрема, потрапили Никифорівка, Васюківка, Роздолівка, Маркове, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка та Південне Донецької області.

Авдіївський напрямок

Росіяни завдали авіаційних ударів в районі Авдіївки. Здійснили артилерійські обстріли районів понад 20 населених пунктів. Зокрема, постраждали Керамік, Новокалинове, Авдіївка, Яснобродівка, Первомайське та Невельське Донецької області.

Мар’їнський напрямок

Ворог проводив наступальні дії в районах Мар’їнки та Побєди, але успіху не мав. Завдав авіаційних ударів біля Мар’їнки та Красногорівки. В той же час, здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів. Зокрема, постраждали Мар’їнка, Іллінка та Побєда Донецької області.

Шахтарський напрямок

Ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку села Рівнопіль. Завдав авіаційних ударів в районі Сторожевого Донецької області. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів. Постраждали від ворожого вогню Катеринівка, Єлизаветівка, Богоявленка, Благодатне, Вугледар, Пречистівка і Золота Нива на Донеччині.

Запорізький та Херсонський напрямки

Противник зосереджує основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Ворог завдав авіаційних ударів в районах Оріхова та Новоданилівки Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли понад 50 населених пунктів Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

За минулу добу авіація Сил оборони України завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу російських окупантів.

Шість ударів нанесено по зенітно-ракетних комплексах ворога. Про це вранці 28 червня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.