Українська авіація 18 разів вдарила по росіянах ‒ свіжі дані Генштабу

За минулу добу авіація Сил оборони України завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу російських окупантів.

Шість ударів нанесено по зенітно-ракетних комплексах ворога. Про це вранці 28 червня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Українські захисники також знищили шість розвідувальних БпЛА противника.

Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили один пункт управління росіян, два зенітних ракетних комплекси “Бук” та чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На всіх напрямках фронту є рух вперед Зеленський

У генштабі також нагадали, що минулої доби російські загарбники випустили по Україні п’ять крилатих ракет повітряного базування Х-22 та дві зенітні керовані ракети із С-300.

Крім того, ворог завдав 24 авіаційних удари та здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Ракети Х-22 ворог спрямував по дачному кооперативу у Кременчуцькому районі Полтавської області та по Запоріжжю. Ракетами С-300 російські терористи вразили наповнений цивільними людьми заклад харчування в центрі Краматорська та приватний сектор населеного пункту Біленьке Донецької області.

Внаслідок російської терористичної атаки є загиблі діти та дорослі мирні люди, поранено понад 50 цивільних людей, пошкоджено багатоквартирні та десятки приватних житлових будинків.

“Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою”, ‒ наголошують у Генштабі.

Станом на 22:00 27 червня у Краматорську внаслідок російського обстрілу загинули троє людей, у тому числі дитина. 42 людей отримали поранення.

За попередніми даними, росіяни вдарили по місту двома ракетами С-300. Обстріл стався близько 19:50. Одна ракета поцілила у кафе у центрі Краматорська, де були відвідувачі. Будівля обвалилася.