“Збитий льотчик” – в ГУР оцінили статус Путіна після заколоту Пригожина

Диктатор Володимир Путін остаточно втратив імідж після нещодавньої спроби заколоту в Росії, яку здійснив власник приватної військової компанії “Вагнер” Євген Пригожин.

Путін уже “збитий льотчик”, заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Звичайно, напроти умовного Путіна кожен поставив позначку, що це збитий льотчик. Це людина, яка втратила імідж кривавого вбивці, що контролює величезну територію, ядерну зброю, фінансово-економічні питання. Всі переконалися, що король голий, а його будинок картковий”, сказав представник розвідки.

Переворот у Росії безумовно матиме подальші катастрофічні наслідки для режиму Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Путін вразливий як ніколи” генерал США заявив, що влада РФ похитнулася

Із міжнародними злочинцями мало хто хоче спілкуватися. Навіть країни, де демократичні цінності стоять не на першому місці.

“Бажання серйозно працювати з диктаторами,які не контролюють ситуацію у власній країні, особливо ні в кого не виникає. Формально партнери РФ або країни, які все ще підтримують з країною-терористкою якусь комунікацію, заявляють, що бунт Пригожина це внутрішня російська справа і нічого не сталося”, додав Юсов.

24 червня Пригожин з групою своїх прибічників захопив у Ростові штаб південного воєнного округу. На прохання вивести бійців з території штабу він відповів відмовою, а тоді заявив, що “іде на Москву”.

Ввечері 24 червня Пригожин говорив із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. Після цього заявив, що розвертає колони і йде у зворотному напрямку в польові табори.

У Росії раніше повідомляли, що нібито закриють кримінальну справу проти нього.

Він “піде в Білорусь”, сказав прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. Чим Пригожин займатиметься у Білорусі, речник Кремля не знає.

Водночас сьогодні росЗМІ повідомили, що у Російській Федерації не закрили кримінальну справу проти засновника приватної військової компанії “Вагнер”. ФСБ продовжує розслідувати справу про заколот. Пригожину загрожує від 12 до 20 років позбавлення волі. І це тільки за статтею про заколот.