Відгонить набридлих мух: як власноруч створити ефективну свічку з лимону

Не обов’язково використовувати магазинні спреї чи хімічні репеленти, щоб захистити оселю від мух. Можна власноруч приготувати дуже естетичну, а головне ефективну свічку, яка наповнить дім ароматом і вижене комах.

Мухи лишають хвороботворні бактерії на харчових продуктах, кухонному начинні, дверних ручках та інших предметах побуту. У мережі набирає популярності цікавий лайфхак, який захистить дім від настирливих мух, пише obozrevatel.

Саморобна свічка також має подвійний приголомшливий ефект. Вам знадобиться чотири інгредієнти та мінімум зусиль.

Необхідно взяти:

один лимон;

суху гвоздику;

зубочистки (зубні палички);

міні-свічку.

Візьміть один лимон та розріжте його навпіл. Серединку видавлювати не треба вона стане однією зі складових аромату.

У кожну дольку лимона покладіть по одній сухій гвоздиці. Занадто занурювати їх у м’якоть не потрібно, для кращого аромату вони мають лежати на поверхні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вигнати мух із кухні: бюджетні поради

За допомогою зубочисток створюємо основу свічки. Чотири палички встромляємо у м’якоть лимона, а між ними ставимо міні-свічку. Зверху закріплюємо конструкцію другою частинкою лимона.

Домашня свічка готова. Аромат цитрусу та гвоздики відвадить комах.

Можна з підручних засобів виготовити різноманітні пастки та приманки для мух. Наприклад, із пластикової пляшки. Для цього потрібна зрізати ножицями або ножем верхню частину пластикової пляшки на третину й зняти кришку. Відрізану частину переверніть шийкою вниз. Краї двох частин пляшки скріпіть клеєм, скотчем або степлером. А всередину налийте будь-яку солодку рідину або м’ясний бульйон і поставте в тепле місце. Мухи будуть злітатися на приманку, а вилетіти назад не зможуть.

Можна також взяти скляну банку, налити в неї 100 мл оцту і додати кілька крапель рідкого мила. Цю рідину потрібно спінити і накрити банку прозорою плівкою. Потім на поверхні плівки зробити кілька отворів, в які зможуть залітати мухи.