ДБР викрило у Тернопільській області злочинну групу, яка займалася вивезенням ухилянтів

Правоохоронці у Тернопільській області викрили трьох чоловіків, які створили транспортне підприємство для перевезення військовозобов’язаних через кордон.

Незаконну схему організував місцевий підприємець разом з двома спільниками. Вони зареєстрували на підставну особу підприємство, яке начебто займалося міжнародними перевезеннями і мало ліцензію на перевезення за кордон вантажів та пасажирів, інформує пресслужба ДБР.

Повідомляється, що насправді учасники групи шукали охочих незаконно виїхати до Європи.

Вони реєстрували їх у системі “Шлях” як водіїв підприємства, і таким чином ті безперешкодно потрапляли за кордон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині шукають понад 20 тис. ухилянтів

“Коштували такі “послуги” $7 тис. з особи, а “водії” інколи навіть не мали водійського посвідчення, проте виїжджали за кордон на автомобілях підприємства”, йдеться у повідомленні.

Злочинна група діяла протягом кількох місяців. Наразі правоохоронці перевіряють близько 100 фактів перетину кордону чоловіками за посередництва ділків.

Організатору та двом спільникам повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 9 років з конфіскацією майна.

Служба безпеки України системно викриває канали незаконного переправлення за кордон громадян призовного віку.

Під час комплексних заходів в декількох областях України ліквідовано вісім нових схем та затримано 15 організаторів нелегальних “трафіків”. Вартість таких “послуг” ділки оцінювали по-різному. Максимальна сума становила $12 тис. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Вони обіцяли своїм клієнтам вивезти їх за межі нашої держави на підставі підроблених документів або в обхід контрольно-пропускних пунктів.