Жирні плями на кухні виводять борошном: цікавий лайфхак для кухні

Борошно є незамінним продуктом при випічці чи в приготуванні інших страв.

Але у нього також є свій термін придатності. Фахівці стверджують, таке борошно може принести в господарстві велику користь, пише Ukr.Media.

Воно повертає блиск нержавіючій сталі. Ложки, виделки можуть потьмяніти з часом. Відновити їх колишній вигляд допоможе звичайне борошно.

Слід насипати невелику кількість на м’яку ганчірку або суху серветку. Акуратно протріть нею вироби з нержавіючої сталі. Вони знову засяють первозданним блиском.

Є простий і дуже цікавий спосіб, як за допомогою борошна прибрати жирний наліт і повернути чистоту кухонній плиті, шафкам та стільниці, пише Апостроф.

Варто насипати цей продукт на поверхню, де утворився липкий наліт. Після цього потрібно зачекати кілька хвилин – цього часу буде досить, щоб борошно увібрало значну частину жиру.

Після цього треба зібрати просочене жиром борошно ганчіркою або щіткою, а потім протерти поверхню, частково позбавлену від нальоту, вологою ганчіркою. Ваші стільниця і плита стануть чистими, а господиня заощадить і час, і сили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вивести жирну пляму ‒ прості й дієві засоби

Також борошно можна використати і під час миття підлоги на кухні, де є застарілі плями.

Харчова сода, яка знайдеться на кожній кухні, здатна творити дива. Це ‒ незамінний засіб для чищення.

Зазвичай, соду використовують для приготування випічки. Та дуже часто соду використовують для прибирання. Вона допомагає легко відчистити різні поверхні від бруду. Нею добре мити посуд, чистити холодильник, кухонну плиту та дека.

Содою навіть відмивають мікрохвильовку. За допомогою харчової соди також можна легко позбутися накипу в чайнику.