Резніков назвав умову для мирних переговорів

Будь-які переговори з Російською Федерацією стануть можливі тільки, якщо у росіян зміниться інтерес.

Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков на форумі “Діалоги про відновлення України”, коментуючи “мирні плани” інших країн, повідомили “Суспільне”.

“Ми вже бачим чергу бажаючих нас примирити, вишиковуються у чергу лідери різних країн. І переважно це країни які якраз не зовсім демократичні, скажімо так”, ‒ сказав Резніков.

Правило будь-якого медіатора, посередника ‒ це спочатку зафіксувати інтереси сторін, заявив міністр.

Інтерес України дуже простий ‒ жити у мирній країні, не окупованій, нормально, по-добросусідськи зі всіма сусідами, сказав Резніков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маляр пояснила брехню росіян про зникнення Залужного

“А інтерес росіян був озвучений у так званій “СВО” ‒ це “денацифікація”, “демілітаризація”, “деНАТОзація” і так далі, і так далі, тобто, по суті, стерти націю українську з лиця землі, бо нас нібито, з їхньої точки зору, не існує”, ‒ заявив міністр.

“То я кажу, ви спочатку ідентифікуйте інтерес росіян, чи він змінився у них. Якщо змінився, тоді так звана ZOPA ‒ zone of possible agreement ‒ вона стає зрозумілою. Якщо ні ‒ то залишайтесь у черзі, без вас якось будемо тут розбиратися”, ‒ додав Резніков.

Торік президент Володимир Зеленський назвав 10 пунктів формули миру.

У лютому Генеральна Ассамблея ООН закликала РФ зупинити бойові дії і вивести війська з України. Підтримали українську формулу миру. За резолюцію проголосувала 141 країна.