Слідом за “Москвичем” в РФ планують виробляти “Волги”

У Росії планують знову виробляти автомобілі “Волга”.

Випускати їх будуть на російських заводах, побудованих західноєвропейськими автомобільними концернами, які припинили роботу в Росії. Про це заявив віцепрем’єр, голова Мінпромторгу РФ Денис Мантуров, передає “Інтерфакс”.

Першу серійну модель під брендом “Волга” російський Горьківський автозавод (ПАТ ГАЗ) може представити на початку наступного літа.

“Як вона виглядатиме, я думаю, колеги вже скоро зможуть продемонструвати ринку. За строками приблизно це через рік з урахуванням завершення процедури вибору іноземних партнерів, і приблизно 9 місяців після запуску цієї роботи потрібно для організації безпосередньо виробництва”, повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найпопулярніша модель Tesla стала дешевшою за Toyota Camry

За його словами, на початку наступного літа росіяни зможуть побачити першу серійну продукцію під брендом “Волга”.

До березня 2022 року на майданчику автозаводу ГАЗ у співпраці з німецьким концерном Volkswagen збиралися моделі Skoda (Octavia, Karoq, Kodiaq) і Volkswagen Taos.

У травні минулого року ГАЗ та Volkswagen розірвали угоду, а у травні цього року німецький концерн завершив продаж свого бізнесу та остаточно пішов з Росії.

Наприкінці минулого року у Росії почали продавати автомобілі та електромобілі під брендом “Москвич”, зібрані з китайських машинокомплектів на колишньому заводі Renault у Москві.

При цьому попиту на російський електромобіль “Москвич” немає за перші п’ять місяців продали всього 69 кросоверів “Москвич 3е”.

Ціна електромобіля “Москвич Зе” становить 3,5 млн руб. ($43,7 тис.). Таким чином, вартість електричного “Москвича” співставна із автомобілями Tesla ціна на найдешевшу версію Model 3 починається від $46,99 тис. без урахування податків.