Путін відреагував на бойові дії в Бєлгородській області РФ

Президент РФ Володимир Путін наказав посилити охорону кордону, де останнім часом проводили активні дії партизани.

Це потрібно для того, щоб забезпечити швидке переміщення російських військових і цивільних у тимчасово захоплені Росією українські регіони. Про це пише Reuters.

У своєму зверненні до прикордонників та ФСБ Путін зазначив, що їхня задача полягає в тому, щоб “надійно прикривати рубежі поблизу зони бойових дій”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Король голий” розвідка про Росію

Диктатор також доручив забезпечити швидкий рух військової та цивільної техніки та вантажів на тимчасово окуповані території України.

Видання нагадує, що в останні тижні почастішали атаки в середині Росії. Переважно це ‒ удари безпілотників по регіонах уздовж кордону.

“Необхідно забезпечити швидкий рух як військових, так і цивільних транспортних засобів і вантажів, включаючи продовольство, гуманітарну допомогу, будівельні матеріали, що направляються новим суб’єктам РФ”, цитує Путіна пресслужба Кремля.

22 травня легіон “Свобода Росії” повідомив, що разом із РДК зайшли на територію Бєлгородської області у село Козинка. Заявили також, що знищили мотострілецьку роту і кілька одиниць бронетехніки російських військ.

Російська місцева влада заявила про проникнення “української ДРГ” , там запровадили режим “контртерористичної операції”, який згодом скасували.