Винесли вирок вчительці, яку звинувачують у смерті школяра на водоспаді

Вчительку зі Львова Людмилу Гребень, яку звинуватили у смерті школяра під час екскурсії на водоспад Кам’янка, звільнили від кримінальної відповідальності.

Таке рішення 16 травня ухвалив Сколівський районний суд Львівської області, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суддя Тандир, який збив нацгвардійця, “відмазував” колегу у п’яній ДТП Dejure

В ухвалі зазначається, що суд задовольнив клопотання трудового колективу Львівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 82 про взяття вчительки на поруки строком на один рік.

Протягом цього періоду вона має виправдати довіру трудового колективу школи, не ухилятись від заходів виховного характеру та не порушувати громадський порядок.

У разі порушення цих умов, її притягнуть до кримінальної відповідальності.

Завершилося ­слідство у справі про ­загибель 12-річного Артема Прадєда-Янчака у водоспаді Кам’янка в національному природному парку Сколівські Бескиди на Львівщині. Єдина підозрювана вчителька львівської середньої школи №82, класна керівничка загиблого 45-річна Людмила Гребень.

Її звинувачують у неналежному виконанні обов’язків з охорони життя та здоров’я дітей.

Трагедія сталася 2 ­червня. Групу із 44 шестикласників супроводжували троє ­вчителів та двоє батьків. Артем хотів ­зробити фото на тлі водоспаду, послиз­нувся на камені й упав.

Зачепився рукою за повалене дерево. Вивільнили його рятувальники. Але медики вже не змогли врятувати хлопця. Людмила Гребінь потрапила до лікарні із серцевим нападом.