Російський агент готував вибух на залізниці

Служба безпеки України запобігла російській диверсії на залізничному об’єкті на прифронтовій території у Донецькій області.

Затримали диверсанта ФСБ, який готував підрив залізничної колії під Авдіївкою, повідомила 25 травня пресслужба СБУ. Йому загрожує довічне ув’язнення.

“Під час проведення багатоетапної спецоперації затримано російського агента, який готував підрив ділянки залізничної колії на Авдіївському напрямку. Таким чином окупанти планували порушити логістику Сил оборони, зокрема щодо забезпечення українських захисників пальним та боєприпасами. Для вчинення диверсії фігурант мав забрати вибухівку із заздалегідь підготовленого схрону і замасковано встановити її поблизу лінії рухомого складу”, ідеться у повідомленні.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника і затримали його. Поплічником агресора є працівник залізничної станції з міста Українськ, якого у березні поточного року ФСБ дистанційно залучила до негласної співпраці.

“У поле зору російської спецслужби він потрапив як активний користувач заборонених соцмереж, де залишав коментарі на підтримку рашистів. Для вербування через інтернет ФСБ задіяла свою інформаторку з тимчасово захопленої території Донеччини. Нею виявилась медпрацівниця російського окупаційного угруповання “Спарта”. Надалі саме вона була на зв’язку з фігурантом”, звітує СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Агент РФ “зливав” ворогу позиції ЗСУ під Бахмутом та Авдіївкою

Як “тестові завдання” він передавав загарбникам локації Сил оборони на Авдіївському напрямку. Крім того, ворога цікавили координати розташування підрозділів ЗСУ на території Покровського району. Потім російський агент отримав завдання на проведення диверсії на об’єкті залізничного транспорту.

У затриманого вилучили мобільний телефон із доказами розвідувально-підривної діяльності проти України.

Йому повідомили про підозру у державній зраді. Зловмисник перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Служба безпеки України затримала ворожого коригувальника, який “зливав” окупантам місця базування Сил оборони у Миколаєві. Також зловмисник передавав агресору локації місцевих об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема міських навчальних закладів та лікарень.

Зрадником виявився студент одного із місцевих ВНЗ, якого у березні цього року російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці. За кожну мітку на електронній карті фігурант отримував від російських загарбників по дві тис. грн. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки масованих повітряних атак на українське місто.