Окупанти скинули авіабомби на мирне місто

Уранці 23 травня росіяни завдали удару по Торецьку на Донеччині.

Попередньо, ворог застосував авіабомби, повідомив керівник обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram.

“Торецьк зазнав численних артобстрілів та падіння двох керованих авіабомб”, написав Кириленко.

За його даними, внаслідок атаки постраждалих немає, але є руйнування.

“Пошкоджено школу, в якій розташовано пункт незламності, прибудову до храму і багатоповерхівки в радіусі 100 метрів від епіцентру”, уточнив Кириленко.

На місці падіння працюють рятувальники та поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічна атака на Україну: що летіло і скільки ЗСУ вдалося збити

Минулої доби, 22 травня, окупанти також накривали вогнем Донецьку область. Дісталося містам та селам на Донецькому, Горлівському та Лисичанському напрямках.

Серед поранених дві людини в Авдіївці, одна у Нью-Йорку. Черговий обстріл окупантами спричинив нові руйнування.

“Всього за добу росіяни вбили (у Нью-Йорку. Gazeta.ua) одного жителя Донеччини, поранили ще п’ятьох”, підсумував Кириленко.

22 травня Росія завдала 20 ракетних та 48 авіаційних ударів. По містах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей застосувала крилаті ракети повітряного базування, балістичні ракети “Іскандер-М” та зенітні керовані ракети з С-300, повідомив Генштаб.

Також росіяни здійснили близько 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах. Є поранені серед мирного населення та руйнування цивільної інфраструктури.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою, попередило командування.