Президент Бразилії образився на Зеленського

Президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва образився на президента України Володимира Зеленського за те, що той не зміг зустрітися з ним на саміті G7 у Хіросімі.

Зеленський під час пресконференції заявив, що зустрічі з бразильським колегою завадив щільний розклад, передає Globo. За словами бразильського лідера, у нього було призначено двосторонню зустріч із президентом України, проте останній затримався.

“Я тим часом прийняв президента В’єтнаму. Коли він поїхав, Україна не з’явилася. У Зеленського безумовно була інша зустріч. Я не був розчарований, я був засмучений, бо хотів би зустрітися з ним. Зеленський дорослий і знає, що робить”, сказав да Сілва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Бразилії зробив заяву щодо мирних переговорів в Україні

Зеленський своєю чергою повідомив, що побачився майже з усіма лідерами, але в усіх свої графіки. На запитання, чи розчарований він тим, що зустріч не відбулася, він зазначив:

“Думаю, це його (президента Бразилії Gazeta.ua) розчарувало”.

Президент Бразилії змінив свою риторику щодо повномасштабної війни в Україні, яку торік 24 лютого розв’язала Російська Федерація.

Після негативної реакції Заходу бразильський лідер пом’якшив свої коментарі, а під час візиту до Португалії та Іспанії засудив порушення Росією територіальної цілісності України.

Зміну позиції пов’язують із бажанням Лули залучити інвестиції з ЄС.