Зеленський підбив підсумки першого дня зустрічей та перемовин у Японії напередодні саміту G7

Президент України Володимир Зеленський підбив підсумки першого дня зустрічей та перемовин у Японії напередодні саміту G7.

Зокрема, глава держави провів перемовини з президентом Франції Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Олафом Шольцем, прем’єром Великої Британії Ріші Сунаком, прем’єркою Італії Джорджею Мелоні, прем’єром Індії Нарендрою Моді, президентом Євроради Шарлем Мішелем. Про це глава держави повідомив у вечірньому зверненні, передає Gazeta.ua.

“Зустрівся із Джорджею Мелоні, головою уряду Італії. Подивились, як можемо зараз з Італією посилити наші можливості захищати життя від російського повітряного терору. Переговори з Ріші паном Премʼєр-міністром Великої Британії. Подякував за лідерство в розвитку наших можливостей у небі: Британія дуже активно взялася за сучасні винищувачі для України, і це історичні речі”, наголосив Зеленський.

Президент також розповів про серйозну розмову із премʼєр-міністром Індії Моді.

“Я поінформував про прогрес щодо нашої формули миру. Вірю, що Індія візьме участь у відновленні міжнародного порядку, заснованого на правилах, які очевидно потрібні всім вільним націям”, зазначив він.

Також Зеленський говорив із Президентом Євроради Шарлем Мішелем.

“Безпека, оборона, економіка, наша спільна політика обʼєднання потенціалів України та всього Євросоюзу. Я дякую тобі, Шарлю, за твою щиру, незмінну та дієву підтримку”, сказав Зеленський.

Щодо зустрічі з Макроном, то за словами Зеленського, вони регулярно обмінюються поглядами на безпекову ситуацію, розглядають ті чи інші варіанти спільних оборонних та політичних дій.

“Так і цього разу. Змістовна розмова. Додає впевненості в нашому руху до перемоги України”, сказав президент.

Також Зеленський розповів про зустріч з канцлером Олафом Шольцем.

“Була зустріч і з паном канцлером Німеччини Шольцом. Обговорили з Олафом, як можемо прискорити чесний мир для України, як можемо посилити нашу спільну роботу в рамках “Сімки”. Не буває такого дня, щоб Україна не стала сильнішою! Слава Україні!”, резюмував Зеленський.

Доповнюється…