У ГУР розповіли, скільки ракет зараз виробляє Росія

Росіяни справді вичерпали значний запас ракетного озброєння.

Однак їм вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна “Полювання на Patriot та зрив контрнаступу. Як Росія змінила цілі ракетних ударів”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков порахував, скільки “Кинджалів” залишилося в окупантів

Як зазначив в коментарі виданню заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький, уламки застосованих агресором ракет вказують, що вони тільки-но зійшли з конвеєра. Це боєприпаси, виготовлені в першому кварталі 2023 року.

“Вони щонайменше двічі на місяць завозять “Калібри” до окупованого Криму. Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 “Калібрів” на місяць, Х-101 35 одиниць, “Кинжалів” дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до “Іскандер-М” п’ять одиниць”, сказав він.

За його словами, таким чином, їм вдається завозити комплектуючі для виробництва ракетного озброєння, незважаючи на міжнародні санкції.

Російські загарбники у ніч на 19 травня атакували Україну з північного та південно-східного напрямків ударними дронами Shahed-136/131 та крилатими ракетами “Калібр”, які випустили з кораблів у Чорному морі.

Загалом зафіксовано пуски 22 дронів та шести “Калібрів”. Про це повідомили у командуванні Повітряних сил ЗСУ.

Протягом цієї нічної атаки силами та засобами протиповітряної оборони повітряних командувань “Центр”, “Захід” та “Південь” Повітряних Сил ЗС України знищено три крилаті ракети та 16 ударних дронів.