“Не перекручуйте”: Князєв вперше прокоментував свій арешт і хабар

Ексголова Верховного суду України Всеволод Князєв, якого підозрюють в хабарництві, вважає своє затримання “неправомірним”.

Князєв заявив, що його затримання “неправомірне”, адже він сприяв слідству і допомагав правоохоронцям у проведенні обшуку. Про це він сказав під час промови перед початком судового засідання 17 травня, передає “Суспільне”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голову Верховного суду зловили на хабарі – НАБУ

Він заявив, що людину може бути затримано, якщо вона перешкоджає проведенню слідства й намагається знищити речові докази. За його словами, він поводився навпаки.

“У даній справі затримання не відбулося після того, як сторона обвинувачення заявила про злочин, для того, щоб я не перешкоджав проводити слідчі дії. Нічого такого не було. Я перебував за місцем проживання. Більше того я сприяв слідству”, сказав Князєв.

За його словами він сам сказав правоохоронцям де лежать гроші, щоб вони їх не “шукали по шухлядах”. А щодо виявлених у нього коштів Князєв попросив “не перекручувати” факти.

“Я просив би не перекручувати. Якщо то мама сказала, що то гроші за квартиру, то мама точно не знає де і які гроші я зберігаю. Тому прошу врахувати” заявив він.

ВАКС не задовольнив скаргу щодо затримання та тримання в тимчасовому ізоляторі колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва.

Підозрюваний в отриманні хабаря у $2,7 млн заявив на суді, що його затримання “неправомірне”, адже він сприяв слідству і допомагав правоохоронцям у проведенні обшуку. Про це повідомляє “Суспільне”.

Його адвокат Володимир Клочков заявив, що тримання його підозрюваного у тимчасовому ізоляторі “незаконне”.

Олександр Омельченко, прокурор у справі попросив суд відмовити в ухваленні скарги щодо утримання під вартою Всеволода Князєва.

Після нарадчого засідання ВАКС не задовольнив скаргу щодо затримання та тримання під вартою колишнього голови Верховного суду.