Необхідно знати кожному українцю: як правильно вибрати страхову і чому це надважливо

Ще до війни та пандемії Україну струснув так званий “банкопад”, коли велику кількість банків було оголошено банкрутами. НБУ ретельно вивчав їхню діяльність та виводив з ринку ненадійних гравців. Зараз, як повідомляє ТСН, схожа ситуація спостерігається зі страховими компаніями. НБУ взявся перевіряти їх також, і далеко не всі виявилися надійними. Багато компаній виведено з ринку, а їхні клієнти опинилася у неприємному становищі, бо хто тепер буде сплачувати?

ТСН зазначає, що українці вже навчилися перевіряти рейтинги надійності, чи входить банк до Фонду гарантування вкладів, чи не завищено рівень відсоткової ставки. Але з купівлею страхових полісів ситуація протилежна.

Що відбувається на ринку

Наприклад, розглянемо автострахування, та найпопулярніший поліс Автоцивілку. Як більшість із нас підходить до вибору компанії, у якої ми, по суті, страхуємо не просто авто, як майно, а наше життя? Ми заходимо на відповідні сайти, шукаємо там здебільшого найдешевші варіанти. Тобто, як правило, ми не оцінюємо майже жодних показників, а дивимось тільки на вартість поліса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як застрахуватися від онкозахворювань

Аналогічний підхід ми навряд чи захочемо застосовувати у виборі медичних працівників, яким довіряємо своє здоров’я.

Лише у 2023 році Національний банк України відкликав ліцензії на здійснення обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників (ОСЦПВ) автотранспорту низці компаній, а саме: ПрАТ “СК “ПРОВІДНА”, АСК “Омега”, “Iнгосстрах” і АТ “ПРОСТО-страхування”, тимчасово призупинено дію ліцензій ТДВ “СК “МОТОР-ГАРАНТ” і ПрАТ “СК “Альфа Страхування”.

І це лише за цей рік, а за цими компаніями стояли конкретні клієнти.

НБУ став регулятором страхового ринку і тепер оприлюднює показники роботи страхового ринку в Україні. Вже є конкретні рішення, а саме про підтвердження відповідності структури власності чотирьох страховиків вимогам щодо прозорості: СК ARX, СК ARX Life, СК “УНІВЕРСАЛЬНА” та СК “КОЛОННЕЙД УКРАЇНА”. Тобто це повна прозорість бізнесу. Усі наведені компанії належать до канадського міжнародного холдингу Fairfax International, який оперує у 40 країнах світу.

Після рішень про банкрутство і відкликання ліцензій Національний банк продовжить посилювати контроль за страховим ринком, що може призвести до нових жорстких рішень.

Що робити, якщо ваша страхова збанкрутіла

Якщо ви клієнт однієї з компаній-банкрутів та маєте намір звернутися по компенсацію за полісом автоцивілки, приготуйтесь до квесту з документами.

Якщо страхова була членом МТСБУ, слід звертатися до Моторного (транспортного) страхового бюро України. Підготуйте такий пакет документів:

1. заява про страхове відшкодування з копіями документів, на підставі яких ідентифікована особа заявника, його вимога, а також реквізити для здійснення виплати;

2. ухвала суду у справі про банкрутство страховика, якою підтверджено, що вимога стосується зобов’язання страховика-банкрута за договором обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів і така вимога включена до реєстру вимог кредиторів;

3. ухвала суду у справі про банкрутство страховика, якою затверджено звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, які підтверджують незадоволення вимоги кредитора.

Процес збирання документів доволі витратний за часом. Тому до вибору страховика підходьте з усією відповідальністю: перевірте інформацію про нього у рейтингах і відкритих джерелах, дізнайтеся, чи належить компанія до міжнародного холдингу, чи вчасно робить виплати. Це збереже нервові клітини та зекономить час, який можна витратити на щось приємніше.

Ліцензія Держкомфінпослуг серія АГ № 569137 від 24.12.2010 р.