Скільки разів можна подавати заявку на ремонт в межах програми “єВідновлення”

В межах програми “єВідновлення” заявки на ремонт у разі потреби можна подавати необмежену кількість разів.

Все відбуватиметься по тій самій процедурі, жодних обмежень немає. Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Азархіна, передає Gazeta.ua.

“Програмою з компенсації незначних ремонтів пошкодженого житла можна буде скористатися не один раз. На жаль, іноді цих пошкоджень зазнають одні і ті самі приміщення. Все відбуватиметься по тій самій процедурі. Немає ніяких обмежень подавати заявки у реєстр можна стільки разів, скільки буде потрібно”, розповіла Азархіна.

Вона також рекомендувала громадянам, які вже відремонтували свої помешкання власним коштом, зберігати всю інформацію про пошкодження і чекати, коли в Україні запрацює відповідна програма з компенсації зазначених витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд розпочав тестування програми “єВідновлення”

“Ми просимо всіх громадян зберігати всі чеки, всі фотографії, максимально всю інформацію. І до цього питання ми обов’язково повернемося згодом. Зараз ми розуміємо, що у держави обмежені ресурси, тому знайшли варіант максимально швидкого прямого способу надати допомогу для дрібних ремонтів. Коли ми пропрацюємо цей масив ремонтів, ми будемо йти далі”, пояснила заступниця міністра.

Азархіна також нагадала, що 22 травня в дію вступить Закон про запровадження компенсації за пошкоджене або знищене житло, в якому передбачені значно більші суми компенсації для українців, які втратили своє житло.

“Ним передбачений трохи складніший механізм, потрібно буде підтверджувати пошкодження спеціальними комісіями, право власності, нам доведеться синхронізувати це все з різними реєстрами, тому потрібно трошки більше часу, аби ця процедура була запущена масово”, повідомила вона.

З 10 травня стартувала програма “єВідновлення”, у межах якої українці зможуть отримати кошти на ремонт їхніх домівок, які постраждали через війну.

Максимальна сума 200 тис грн. Заявки можна подавати через цифровий застосунок “Дія”.

На першому етапі послуги “єВідновлення” допомогу отримають люди, чиї будинки потребують косметичного ремонту.