Головні новини дня: масований обстріл Києва та брехня РФ про Patriot

Gazeta.ua нагадує головні новини вівторка, 16 травня.

Уночі російські окупанти атакували Україну 25 ракетами. За уточненою інформацією, для завдання ракетних ударів ворог використав шість аеробалістичних ракет “Кинджал”, дев’ять крилатих ракет “Калібр” та 10 ракет наземного базування (С-400, “Іскандер-М”), з яких усі було знищено нашими захисниками.

Окупанти влаштували “виняткову за своєю щільністю” ракетну атаку на Київ. Також запустили БПЛА, повідомила міська військова адміністрація. Скільки ракет збили над Києвом, невідомо. У КМВА заявили про “переважну більшість”, не уточнивши кількість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судді Верховного суду висловили недовіру Князєву

Уламки ракети впали на територію столичного зоопарку. Ніхто з тварин та працівників не постраждав. Загоряння не було.

Російське Міноборони заявило про знищення у Києві системи протиракетної оборони Patriot. В українських відомствах цю інформацію висміяли. Але CNN з посиланням на анонімного американського посадовця писало, що Patriot міг отримати пошкодження.

Голові Верховного суду Всеволоду Князєву повідомили про підозру. Його викрили на корупції. Сума хабаря становила $2,7 млн. Це найвищий чиновник за всю історію України заарештований на хабарі. Також обшуки тривають у 18 суддів Верховного cуду. Князєва відсторонили від посади.