Що робити, якщо паспорт втрачено за кордоном: роз’яснення

Як діяти українцям, якщо втрачено паспорт за кордоном.

У разі виникнення такої ситуації українцям необхідно дотримуватися певного алгоритму дій. Про розповіли у Міністерстві внутрішніх справ.

Отже, після втрати паспорта слід відразу звернутися до найближчого відділення поліції для складання відповідної заяви.

За результатами прийому заяви має бути видана копія протоколу або довідка про тимчасову відсутність закордонного паспорта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як встановити факт смерті людини на тимчасово окупованій території: роз’яснення

З цією довідкою необхідно звернутися до найближчої дипломатичної чи консульської установи України для оформлення нового закордонного паспорта або ж для отримання посвідчення особи на повернення в Україну.

Після повернення додому потрібно звернутися до Державної міграційної служби, щоб повідомити про втрату документа й оформити новий.

“Увага. Оформити або відновити втрачені паспортні документи можна у будь-якому підрозділі ДМС незалежно від місця реєстрації”, наголосили в МВС.

Повномасштабна війна, яку розв’язала Росія, змусила багатьох українців стати біженцями за межами країни або в інших областях України.

Бувають випадки, що люди через безліч причин можуть залишитися без деяких важливих документів, які залишилися в окупації. Один з таких трудова книжка.

Утім, не варто бити на спалах, адже підтвердити робочий стаж вимушено переміщеним особам, в яких трудова книжка залишилася в окупації можна онлайн.