У Міноборони РФ “палає”: заявило про масовану атаку ЗСУ на Соледарському напрямку

Збройні сили України провели наступ на всій лінії бойового зіткнення на Соледарському напрямку.

Про це російським журналістом повідомили в міноборони РФ. В міністерстві країни-агресорки уточнили, що довжина лінії зіткнення на цій ділянці становить понад 95 км. Також під час наступу ЗСУ залучили понад тисячу військовослужбовців та до 40 танків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британці показали свіжу карту бойових дій в Україні

У міноборони РФ заявили, що Україна здійснила 26 атак, начебто всі вони були відбиті.

Повідомлення про нібито розпочатий контрнаступ України з’явилися в декількох Telegram-каналах російських військкорів увечері в четвер, 11 травня. Частина з них стверджувала, що ЗСУ нібито вдалося прорвати оборону Росії на деяких ділянках.

Міноборони країни терориста спростувало ці дані, наголосивши, що на Куп’янському, Запорізькому та Херсонському напрямках активні дії не ведуться, а загальний стан в районі проведення так званої спецоперації знаходиться під контролем.

Підрозділи російських військ на деяких ділянках на північ та на південь від Бахмута відступили на різну глибину.

Зокрема, Сили оборони відкинули окупантів на відстань від 250 м до 1,5 км. Про це в ефірі “24 каналу” повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, у Бахмуті росіяни перегруповуються, але втрачають ініціативу внаслідок правильно організованої українськими військовими оборони та максимально ефективного використання ЗСУ сил та засобів.