Окупанти тренувалися швидко вивозити награбоване із ЗАЕС

Росіяни провели тренування з евакуації на Запорізькій атомній електростанції.

Вчилися швидко збирати та завантажувати награбоване майно під час контрнаступу, сказав президент Енергоатома Петро Котін у коментарі “Радіо Свобода”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Енергоатомі припустили, що буде з ЗАЕС під час контрнаступу

“Окупанти намагаються бути готовими покинути ЗАЕС за першої команди. Навіть проводили там тренування з дуже швидких зборів та завантаження цього всього майна, яке вони награбували, і виїзду з території станції по першому поклику, по першій команді, коли це буде потрібно”, розповів він.

Електростанцію перетворили в опорну точку для загарбників. Останнім часом там побільшало російських військових. На території зберігається багато зброї, обладнання та автомобілів, які відібрали у цивільних.

5 травня гауляйтер окупованої території Запорізької області Євген Балицький оголосив про так звану евакуацію населення з низки населених пунктів біля лінії фронту. Рішення прийнято “для забезпечення безпеки людей”.

8 травня український Генштаб повідомив, що окупанти згортають діяльність своєї “адміністрації” у Скадовську і з сім’ями залишають місто. Подібна ситуація спостерігається й в інших населених пунктах Херсонської області: Михайлівка, Петрівка, Шевченка, Широке, Улянівка та Красне.

Частково захоплену Запорізьку область називають одним із найбільш вірогідних напрямків контрнаступу Збройних сил України. Контрнаступальні дії вже тривають у Херсонській області.