“Спакували” зрадників, які наводили ракети РФ по ЗСУ під Бахмутом

Служба безпеки України затримала ще двох ворожих інформаторів, які наводили російські ракети на локації Сил оборони у Краматорську Донецької області.

Зловмисниками виявились двоє мешканців Краматорська, які передавали окупантам локації Збройних сил України, повідомила 12 травня пресслужба СБУ.

“Особливу увагу вони звертали на місця базування і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ та Держприкордонслужби на Бахмутському напрямку. Обох зловмисників затримали під час виконання ними ворожого завдання. Один з них збирав розвіддані та передавав їх своєму спільнику, який адміністрував проросійську групу у Telegram і був на зв’язку з бойовиком окупаційного угруповання РФ на східному фронті”, ідеться в повідомленні.

Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки прицільних ракетних ударів по Краматорському району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксист-зрадник за гроші навів російську ракету на багатоповерхівку

Під час обшуків за адресами проживання фігурантів виявили мобільні телефони, які вони використовували для комунікації з агресором через месенджер.

СБУ повідомила одному із затриманих про підозру. Дії іншого фігуранта адміністратора прокремлівської інтернет-групи кваліфікували як колабораційну діяльність.

Наразі обоє перебувають під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Служба безпеки України затримала ворожого коригувальника, який “зливав” окупантам місця базування Сил оборони у Миколаєві. Також зловмисник передавав агресору локації місцевих об’єктів соціальної інфраструктури, зокрема міських навчальних закладів та лікарень.

Зрадником виявився студент одного із місцевих ВНЗ, якого у березні цього року російська спецслужба дистанційно залучила до негласної співпраці. За кожну мітку на електронній карті фігурант отримував від російських загарбників по дві тис. грн. Розвідувальна інформація потрібна була ворогу для підготовки масованих повітряних атак на українське місто.